Transportledare Maskin- och specialtransporter

AkkaFRAKT är en av de ledande aktörerna inom transport och logistik med säte i Skåne. AkkaFRAKT har en effektiv, flexibel och marknadsanpassad organisation för att kunna möta de krav som ställs idag och kommer att ställas i framtiden. Den huvudsakliga geografiska verksamheten finns i södra Sverige. Med värderingar som Rätt från början – Maximera kundvärdet – Jag för laget har AkkaFRAKT byggt en kultur som ger förutsättningar för att nå framtida mål och vision

Om rollen:

Vi växer inom marknadsområdet för maskin- och specialtransporter och behöver nu utöka teamet med ytterliggare en ny kollega. Är du serviceminded, tycker om ordning och reda och är en riktig lagspelare? Då är det dig vi söker till vår nya tjänst.

Transportledare inom Maskin & Specialtransporter har som huvudsaklig uppgift att ta emot order, vara en innesäljare, planera resursutnyttjande och fördela uppdrag. Våra transportledare är nyfikna och vill skapa de bästa förutsättningar för våra kunder, åkare och samarbetspartners. Inom maskin & specialtransporter är varje uppdrag unikt och det är därför viktigt att kunna tänka utanför boxen och tänka lösningsorienterat. Fördelning av uppdrag sker med interna resurser och i förekommande fall externa såsom inlejda/avtalstransportörer. Administrativt arbete är en del av rollen.

I rollen ingår det att ha delat eller eget kundansvar för enskilda kunder, i förekommande fall förse säljare med nya prospects/leads och att fånga upp tips från delägare, kund eller transportör avseende potentiella kunder/affärer. Då vi alltid strävar efter att hitta bättre lösningar ingår också processförbättringar i rollen som Transportledare inom Maskin & Specialtransporter.

Du kommer att få arbeta med;

  • Ordermottagning och registrering
  • Prissättning av leverans/uppdrag
  • Planera resursutnyttjande och fördela uppdrag, transportplanering, lastoptimering
  • Daglig kontakt med såväl kunder som delägare eller andra leverantörer
  • I förekommande fall avtala transportuppdrag med externa resurser
  • Införsäljning av tjänster och transportlösningar
  • Administration, fakturaberedning och registervård i affärssystem.
  • Arbete med dispensansökningar, drivmedelstillägg, fraktsedlar och underlag till kunder.
  • Uppföljning av utförda transportuppdrag
  • I förekommande fall deltaga på möten kopplade till verksamheten

För oss på AkkaFRAKT är det viktigt att göra rätt från början och med det följer bland annat att du som Transportledare inom Specialtransporter ser till att ovan angivna uppgifter utförs i enlighet med de rutiner och riktlinjer som finns i företagets kvalitets- och miljöledningssystem samt gällande lagar och avtal.

Vi ser det som naturligt att ta ansvar och självklart att rapportera och signalera eventuella avvikelser, fel och brister avseende ordinarie verksamhet med dess rutiner och riktlinjer. Då vi alltid vill utvecklas är du som Transportledare inom Specialtransporter en aktiv deltagare i affärsområdets utveckling, vill utöva ett gott medarbetarskap och på ett positivt sätt bidra till en god arbetsmiljö och trevligt samarbetsklimat.

Vem är du?  

För att lyckas i rollen ser vi att du som söker har lägst gymnasieutbildning, gärna med inriktning transport/logistik/administration. Du har sedan tidigare erfarenhet från kundkontakt/försäljning och vet hur du kan vända en missnöjd kund till en nöjd kund. Du behärskar Officepaketet och välkomnar den digitala utvecklingen för att göra vårt företag ännu bättre. Om du sedan tidigare har utbildning och/eller erfarenhet av transportledning är det meriterande. Likaså är det meriterande om du har ett intresse för lastberäkningar och hur man kan nyttja olika fordonskombinationer för bästa resultat. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna där det är viktigt att man fungerar väl med övriga gruppen. Man bör ha tidigare erfarenhet och/eller ett intresse av specialtransporter och/eller lantbruksmaskiner så som traktorer etc. Alternativt en stor vilja att lära sig och förstå komplexiteten i de uppdrag vi utför.

För att trivas i rollen som Transportledare ser vi att du är självständig, noggrann, strukturerad och välorganiserad. Du är stresstålig och har förmågan att ta beslut under stress och kunna prioritera rätt i svåra situationer. Självklart har du alltid härliga kollegor som bollplank i beslutsfattandet. Som person är du lugn, uthållig och med förmåga att slutföra arbetsuppgifter. För dig är det självklart att kunna etablera goda relationer och du kommunicera väl i tal och skrift. Då vi alltid vill göra bättre imorgon än igår, är du också utvecklingsorienterad och nyfiken. Rollen som Transportledare inom Maskin & Specialtransporter handlar mycket om att vara en självklar partner till våra kunder, åkare och samarbetspartners så att ge god service och hitta de bästa lösningar är en drivkraft för dig.

Låter detta som din nästa möjlighet, skicka in din ansökan till oss! Vi ser väldigt mycket fram emot att få lära känna dig!

Har du frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef, Jonas Kullberg, jonas.kullberg@akkafrakt.se

Har du frågor om vår rekryteringsprocess hör du av dig till HR konsult Marie Möller på marie.moller@akkafrakt.se 

Urval sker löpande och annonsen kan komma att stängas i förtid.  

Tjänsten är på heltid 100%, tillsvidaretjänst och placeringsort Malmö

Ansökan med bifogat CV skickas till jonas.kullberg@akkafrakt.se