Fossilfria potatistransporter för Orkla

1 jun, 2021

På Orklas potatislager i Nöbbelöv utanför Kristianstad lastar man potatis som ska köras till chipsfabriken i Filipstad. Potatisen hanteras väldigt varsamt för att undvika skador. “Pärorna” är ljuskänsliga, därför transporteras de i stängda flak med kapell, som dessutom är uppvärmda under vintern för att undvika frysskador. Som grädde på moset så drivs ekipaget av HVO100 som är 100% fossilfritt och förnybart!

Ekipaget på bilden nedan går under den passande benämningen “Päreexpressen”.

Visste du förresten att 1967 bildades Old London Wasa, som sedan förkortades till OLW. Företaget skulle ge sig in i den för Sverige nya marknaden snacks. Från början importerades potatischips men snart byggdes en fabrik och 1968 gjordes de första egentillverkade potatischipsen i Filipstad. Ända sedan dess har snacksfabriken i nordöstra Värmland försett svenska folket med goda snacks i alla former.

Visning av den nya optiska sorteringsmaskinen hos Orkla Confectionery & Snacks i Nöbbelöv utanför Kristianstad. Sorteringsmaskinen sköter sitt jobb med mycket väl godkänt resultat. Under visningen, förutom en hel del gröna eller skadade potatis, lyckades den sortera bort även golfbollar, ben och metallskrot. Maskinen är ett bra tillskott till Orklas redan höga kvalitetssäkring. Vi kan vara helt säkra på att det bara är färska, högkvalitativa råvaror som finns i våra favoritchips.

Vi är stolta över att få vara med på den fossilfria resan tillsammans med Orkla Sverige!