Med anor från 1936.

Kontakta oss

  Historik

  Den 25 april 1936 bildade ett 30-tal åkeriägare i Malmö Lastbilägarnas Ordercentral ekonomisk förening u.p.a. Det är den äldsta delen av dagens AkkaFRAKT. Två år senare, 1938, bildades Lunds Lastbilägareförenings Ordercentral. Med tiden fusionerades flera lastbilscentraler och Lundafrakt såg dagens ljus 1965.

  Fler fusioner och förvärv gjordes under vägen och 1992 var det dags för ett nytt företagsnamn som alla kunde enas om. Eftersom företaget utförde transporter utanför Lunda-regionen var inte Lundafrakt ett relevant namn längre. Medlemmarna fick i uppgift att lämna in namnförslag.

  Det vinnande namnet blev AkkaFRAKT, där Akka är efter ledargåsen från Selma Lagerlöfs klassiska roman Nils Holgerssons underbara resa. Motiveringen till Akka var och är att vi alltid strävar efter att vara de självklara ledarna inom transportverksamhet.

  Med fusioner och förvärv har AkkaFRAKT successivt vuxit och blivit ett av de ledande transportföretagen i Sydsverige.

  Under de senaste åren har flera spännande pusselbitar fallit på plats. Med köpet av en större fastighet i Dalby hösten 2013 öppnas många möjligheter till utveckling av verksamheten. Det kommer både våra medlemmar till gagn som våra kunder. Återvinning av resursmaterial sker redan i egen regi och fler tjänster kommer att erbjudas. Till exempel finns det även möjlighet till lagring av råvaror och andra produkter.

  Kontakta oss

   Senaste