Bygglogistik

 

Bygglogistik – en nyckel för effektiva och hållbara byggprojekt

Bygglogistik handlar om att planera, organisera och koordinera flödet av material, utrustning och personal till, på och från en byggarbetsplats. Det finns många olika faktorer att beakta när det kommer till att hantera logistiken på ett bygge, och det är viktigt att ha kontroll över dessa för att säkerställa att projektet kan slutföras i tid samt på ett effektivt och klimatsmart sätt.

Varför investera i bygglogistik?

Bygglogistik kan reducera byggkostnader med 30%. Den bilen delas av våra stora samhällsbyggare, den stora mängd studier som gjorts inom ämnet samt av oss.

Ett effektivare materialflöde samt ett ökat resursanvändande är helt avgörande för att minska byggkostnader, därför går våra tjänster ut på att frigöra så mycket av er produktionstid som möjligt.

Bygglogistik är en utav de viktigaste satsningarna för att branschen ska kunna öka säkerheten, minska kostnaderna samt förbättra sitt klimatavtryck. Rätt ifrån början, som vi på AkkaFRAKT säger!

Varför ska ni välja Akka?

Vi kan ta ett helhetsgrepp om er bygglogistik innan, under och efter bygget. Vår breda tjänsteportfölj i kombination med vår höga servicegrad gör oss till det självklara valet för våra kunder. Vi har erfarenhet av stora och små projekt, läs gärna våra referensprojekt för att se vad våra kunder säger om oss.

Tjänster vi erbjuder inom bygglogistik

Vi  hjälper företag att få bättre kontroll över sin bygglogistik och erbjuder en mängd olika tjänster, bland annat: 

  • Samlastning av flera leverantörssändningar till en sändning, så att du har allt samlat till ditt nästa byggmoment.
  • Inbärningstjänster: Få rätt saker till rätt rum på rätt våningsplan utan att bryta ryggen.
  • Hantering av tunga lyft av våra skickliga och erfarna kranbilsförare.
  • Planeringsverktyg: Tillgång till planeringsportal där du får en tydlig bild av vilka sändningar som ankommit vårt lager och där du enkelt kan bestämma vilka du vill ha till din arbetsplats som en konsoliderad sändning.
  • CO2–avtryck: Vi skickar (efter varje projekt eller månadsvis) proaktivt en rapport med ert klimatavtryck samt med vilka förbättringar ni åstadkommit.
  • Optimerad avfallshantering: Lägre avfallskostnad, bättre källsortering samt enkel avfallsrapportering för farligt avfall.

 

Vill du veta mer? Boka ett möte med oss.

Patrik Sahlqvist, Affärsutvecklare bygglogistik

Kontakta oss