Tack Orkla för er gästvänlighet!

8 sep, 2021

Det var en mycket trevlig förmiddag vi tillbringade hos Orkla Confectionery & Snacks i Nöbbelöv utanför Kristianstad. Lokala potatisodlare, AkkaFRAKTare och andra inbjudna samlades där i torsdags för visning av Orklas nya optiska sorteringsmaskin. Sorteringsmaskinen sköter sitt jobb med mycket väl godkänt resultat. Under visningen, förutom en hel del gröna eller skadade potatis, lyckades den sortera bort även golfbollar, ben och metallskrot. Maskinen är ett bra tillskott till Orklas redan höga kvalitetssäkring. Vi kan vara helt säkra på att det är bara färska, högkvalitativa råvaror som finns i våra favoritchips.

Tack Orkla Sverige för er gästvänlighet!

P.S. Visste du om att “pärorna” är ljus- och temperaturkänsliga? Därför transporteras de i stängda flak med kapell, som dessutom är uppvärmda under vintern för att undvika frysskador. Som grädde på moset så drivs alla potatistransporter utförda av AkkaFRAKT för Orkla Confectionery & Snacks, av HVO100 som är 100% fossilfritt och förnybart.