På besök hos Orkla i Nöbbelöv

30 jul, 2021

På besök i Nöbbelöv utanför Kristianstad. Här lastar man potatis som ska köras härifrån, från Orklas potatislager, till chipsfabriken i Filipstad. Potatisen hanteras väldigt varsamt för att undvika skador. “Pärorna” är ljuskänsliga, därför transporteras de i stängda flak med kapell, som dessutom är uppvärmda under vintern för att undvika frysskador. Som grädde på moset så drivs ekipaget av HVO100 som är 100% fossilfritt och förnybart!
Ekipaget på bilden går under den passande benämningen “Päreexpressen”.

Visste du förresten att:
1967 bildades Old London Wasa, som sedan förkortades till OLW. Företaget skulle ge sig in i den för Sverige nya marknaden snacks. Från början importerades potatischips men snart byggdes en fabrik och 1968 gjordes de första egentillverkade potatischipsen i Filipstad. Ända sedan dess har snacksfabriken i nordöstra Värmland försett svenska folket med goda snacks i alla former.