Nytt tillskott i ledningsgruppen

20 jan, 2021

Som en del av vår nya strategi fortsätter vi att stärka vår lag med nya spelare. 
Vårt senaste tillskott Marcus Gunnarsson har börjat som Säljutvecklingsledare på AkkaFRAKT. Marcus kommer att fokusera på att göra vardagen enklare och mer effektiv för både säljare och transportledare när det gäller försäljning.

Din bakgrund och erfarenhet?

Jag är född och uppväxt i Västerås där jag fortfarande har min familj. Min sambo kommer dock från Malmö. Jag är civilekonom i grunden och har alltid arbetat med utveckling och försäljning. Efter studierna jobbade jag ett år i Washington DC för Svensk-Amerikanska handelskammaren. Sedan var jag på Nordea där jag bland annat arbetade med företagskunder och med att ta fram en ny säljkår inom banken. Jag var där i drygt fem år innan jag gick till Advokatfirman Lindahl i Stockholm där jag var ansvarig för deras affärsutveckling och att styra om till en mer proaktiv försäljning. Var även där i ca fem år. Därefter gick jag till Daimler och deras bussbolag i Sverige där jag under ca fyra år var försäljningschef för Mercedes-Benz och Setra med fokus på storkunder och upphandlad trafik, man kan t.ex. se bussarna rulla i Malmö och Helsingborg idag.

Egenskaper viktiga för rollen?

Enligt mig så anser jag att det bland annat är följande:

Att vara en lagarbetare och duktig på relationshantering – både internt och externt.

Att involvera andra i utveckling och få många att dra mot samma håll.

Resultatorientering och att ha viljan att ständigt utvecklas, samtidigt som man tar vara på och lär sig av allt det bra befintliga.

Att kunna se helheten men fånga upp viktiga detaljer och att kunna ha många bollar i luften.

Varför valde du AkkaFRAKT?

Utvecklingspotentialen! Ett väldigt spännande företag där mycket händer. Mycket utveckling har skett samtidigt som det finns otroligt mycket potential framöver. I samarbetet internt och med kunderna. Sedan har jag också ett stort intresse för att lära mig mer om branschen!

Vad motiverar dig att göra ditt yttersta?

Att få en organisation att dra mot ett håll och lyckas tillsammans som ett team. Drivs också starkt av att utveckla kundrelationer och att få långsiktigt växande och nöjda kunder och därmed mer affärer. Att uppnå utveckling överlag motiverar mig.

Dina arbetsuppgifter och fokus framöver?

Fokus just nu är att lära känna organisationen och människorna bakom den. Att lyssna och förstå. Sätta mig in i vad de anser fungerar bra, mindre bra, utmaningar, potential, osv. Och att identifiera samarbeten och utvecklingsmöjligheter som kan ta oss till nästa nivå. Därefter blir det att mer konkret tillsammans med organisationen utveckla, implementera och driva utvecklingsinitiativ som gynnar AkkaFrakt och kunderna

Sist men inte minst kommer en lite mer personlig fråga: Berätta nånting om dig själv som folk nog inte känner till?

Det skulle kanske vara att jag tycker om att teckna. En hobby som jag gör lite både åt mig själv och ibland på uppdrag åt andra. Alltid tyckt det varit småkul men har egentligen bara gjort det lite mer seriöst under de senaste fyra åren. Det är en bra avkoppling, nästan meditativt, och det är kul att lära sig mer hela tiden och att skapa något.