Ny kraft inom Kran

1 jan, 2021

Sabina Berglind är ett nytt tillskott på kranavdelningen och är anställd som transportledare. Sabina kommer närmast från Roger Eriksson Transport i Ystad. Sabina har bred erfarenhet inom både transport och administration.

“Anledningen till att jag valde AkkaFRAKT var att jag redan tidigare sökt jobb här, och när jag fick ett tips om att man nu sökte transportledare, så tog jag chansen. Jag kände redan vid första mötet att jag och AkkaFRAKT delar samma värderingar.”

Din bakgrund, erfarenhet och egenskaper viktiga för rollen?

Min roll inom transport startade redan 2001 när jag började på transportgymnasiet i Skurup. Jag har sedan studenten hunnit köra en del, både i Sverige, Danmark och Norge med bil & släp, link, men mestadels med dragbil. Jag har arbetat ett par år på lager med flyggods, samt varit chaufför på samma företag. Det var först för lite mer än tre år sedan jag slutade köra och började arbeta som transportledare för ett ”mindre” företag med ca 35 bilar. Där satt jag med bilar som både gick inrikes och utrikes. Jag trivdes som fisken i vattnet med all kundkontakt och kontakten med chaufförerna. Under ca. två år satt jag som transportledare, när vi helt plötsligt tyvärr blev tre kollegor kort på kontoret, för mig innebar detta att jag fick kliva in på ekonomisidan och stötta upp. Så under ett år så satt jag med löner till ca 80 anställda i två bolag och allt det löpande inom ekonomi. Jag har haft glädjen att få ta del av hela transportkedjan, vilket jag ser som en väldigt positiv erfarenhet att ha med mig. Nu när jag fått chansen att komma hit så kan jag plocka fram min kunskap, dela med mig och få ännu mer av mina kollegor.

Vad motiverar dig att göra ditt yttersta?

Mina barn motiverar mig till att göra mitt yttersta, jag vill att dom ska kunna se på mig och med stolthet säga att jag var deras förebild under deras uppväxt. Jag vill visa dem att om man jobbar hårt och visar framfötterna så tar man sig dit man vill.

Dina arbetsuppgifter och fokus framöver?

Mina främsta uppgifter och fokus framöver är att transportleda på kranbilssidan tillsammans med en fantastisk grupp. Insupa all kunskap jag kan för att i framtiden kunna nå dit de är idag kunskapsmässigt.

Sist men inte minst kommer en lite mer personlig fråga: Berätta nånting om dig själv som folk nog inte känner till?

Jag lider av världens scenskräck! Att tala inför folk är det värsta jag vet, men trots detta så hörs min stämma klart och tydligt om det är något jag brinner för att prata om.

Vi hälsar Sabina välkommen till AkkaFRAKT!

Sabina når ni på kranavdelningen, telefonnummer: 046-280 79 30.
E-post: kranbilar@akkafrakt.se